Ratkaisut
Työkalu
Tietoa
Yhteys
Kirjaudu

SUOMEN URHEILUGAALAN PLASEERAUS

Vuosittain järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa illallistaa ja nauttii urheiluhuumasta n. 1500 illallispaikoilla istuvaa vierasta. Aiemmin illallispaikkojen plaseeraus ja hallinta tehtiin toisistaan riippumattomissa Excel-tiedostoissa ja tarralappuaskarteluna. Ongelma oli, etteivät eri työntekijöiden Excelit olleet synkronoitu keskenään ja tarralaput toimivat visualisointikeinona huonosti.
 
Urheilugaalalle lähdettiin kehittämään visuaalista drag and drop -tyylistä plaseerausjärjestelmää. Järjestelmän tuli olla nopea ja intuitiivinen käyttää ja sen tuli sisältää kaikki tarvittavat tiedot henkilöistä. Tietoa piti myös pystyä viemään järjestelmään Excel-tiedostoista ja tallentamaan Excel-tiedostoihin.
 
Lopullinen ratkaisu pitää sisällään kolme eri statusta illallisen istumapaikoille. Paikka voi olla vapaa, sille voidaan olla kutsuttu vieras tai paikka on vahvistettu ja lopullisesti varattu. Eri statukset ovat värikoodattuja nopean hahmottamisen mahdollistamiseksi. Vieraat voivat olla ensisijaisesti kutsuttuja tai näiden aveceja. Molempia voidaan hakea nimen mukaan. Eri työntekijät voivat käyttää järjestelmää yhtäaikaa ja päivitetyt tiedot ovat kaikkien saatavilla realiaikaisesti.
 
Tekninen ratkaisu on ajax-sovellus, joka mahdollistaa maksimaalisen käyttömukavuuden tallennusten tapahtuessa taustalla. Näkymää ei siis jouduta lataamaan uudelleen toimenpiteiden välissä.
 
Plaseerausjärjestelmää voidaan käyttää eri tasoisilla käyttäjävaltuuksilla. Allergiatiedot ovat hyödyllisiä pitopalvelulle ja henkilöhaku auttaa Yleisradiota gaalan televisioinnissa.
 
 

"Ilmoittautumisten käsittely ja placeeraus on helpottunut ja tehostunut huomattavasti Kamppissaitin järjestelmän myötä ja olemme olleet sen toimivuuteen erittäin tyytyväisiä. Järjestelmän käyttö on myös edesauttanut vastaanoton sujuvuutta itse tapahtumassa ja mahdollistanut näin gaalavieraillemme toimivan ja entistä sujuvamman sisääntulon."

Urheilugaalan illalliselle osallistui vuonna 2014 yli 1500 ihmistä.

Suomen Urheilugaalan drag and drop -tyylinen plaseeraus-järjestelmä